rännin puhdistus

Miksi räystäskourujen puhdistus on tärkeää? 

Huoltamisessa räystäskourut jäävät liian usein katon varjoon, kirjaimellisesti. Tämä on ymmärrettävää, sillä katto on rakennuksen näkyvämpi suojaava elementti ja sen hyvä kunto vaikuttaa suuresti rakennuksen yleiseen kestävyyteen ja ulkonäköön. Tässä kirjoituksessa päästämme rännit parrasvaloihin kertomalla kolme syytä miksi rännit eli räystäskourut pitää puhdistaa säännöllisesti. Jutun lopusta löydät vielä vinkit rännien puhdistamiseen!

 

Syy 1: Vesi ei ohjaudu oikeaan paikkaan

Rännien päätehtävä on ohjata vesi pois katolta ja rakennuksen perustuksista. Kun rännit ovat tukkeutuneet lehdistä, oksista ja muista roskista, vesi ei pääse valumaan pois suunnitellulla tavalla. Tämä voi johtaa veden kerääntymiseen katolle ja sen roiskumisen seinille ja perustuksiin. Lopputulemana pitkällä aikavälillä on rakennuksen rakenteiden vaurioituminen ja kallis remontti.

 

Syy 2: Jäätyminen ja sen seuraukset

Talvisin tukkeutuneet rännit voivat jäätyä, mikä estää sadevesijärjestelmän toiminnan. Jäätymisen seurauksena rännit voivat halkeilla tai repeillä, mikä johtaa entistä suurempiin vaurioihin ja korjauskustannuksiin.

 

Syy 3: Rännien pinnoite- ja korroosiovauriot

Pitkään hoitamattomat rännit voivat kärsiä pinnoite- ja korroosiovaurioista. Vesi ja roskat voivat syövyttää metallia ja heikentää rännien rakennetta, mikä lyhentää niiden käyttöikää ja voi johtaa rännien ennenaikaiseen uusintaan. 

 

Vinkki 1: Rännien puhdistus maasta 

Rännien puhdistukseen on erilaisia työkaluja, jotka mahdollistavat puhdistuksen maasta käsin, vähentäen tarvetta kiipeillä katolla. Kuitenkin maasta käsin tehty puhdistus on yleensä vähemmän tehokasta kuin katolta tehty. 

 

Vinkki 2: Rännien muotoilu

Pyöreät rännit ovat yleensä helpompia puhdistaa, sillä niihin ei kerry roskaa yhtä helposti kuin kulmikkaisiin ränneihin.

 

Vinkki 3: Puhdistusaikataulu

On suositeltavaa puhdistaa rännit vähintään kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä. Säännöllinen puhdistus ehkäisee tukkeutumista ja vähentää jäätyvän veden aiheuttamia ongelmia talvella.

 

Vinkki 4: Ammattilaisen apu

Loistepinnan jokaiseen tiilikaton pinnoitus- ja puhdistusurakkaan kuuluu osana rännien puhdistuspalvelu. Voit tilata meiltä maksuttoman arviokäynnin tiilikaton pinnoitus tai -puhdistusurakalle, jonka yhteydessä tarkistamme rännien kunnon. Arviokäynnin yhteydessä saat katon ja rännien kuntoarvion lisäksi kiinteähintaisen tarjouksen, joka ei velvoita sinua mihinkään. 

Muista, että rännien puhdistus on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa. Se ei ainoastaan suojaa rakennusta, vaan säilyttää myös sen arvon ja ulkonäön. Säännöllisellä huollolla ja oikea-aikaisilla toimenpiteillä voit säästää sekä aikaa että rahaa pitkällä aikavälillä!

Takaisin blogiin